tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukalenteri


Viime vuonna en tainnut availla tytön kanssa kalenteria ollenkaan, koska hän oli vielä niin pieni. Tänä vuonna kuitenkin halusin keksiä hänelle jotain hauskaa. Äitini löysikin kellarinsa uumenista puisen joulukalenteritalon, jonka sain viedä kotiimme pikkuneidin iloksi.

Joulukalenteritalon viereen ostin pienen kuusen ja hauskan tonttu-ukon. Joka päivä kalenterista tulee yksi koriste kuusen oksalle. Ja välttyäksemme siltä harmitukselta, että koriste pitää jättää kuuseen, eikä sitä voi ottaa mukaan leikkeihin, kalenterin luukusta tulee myös jouluinen tarra. Tarroja varten päällystin kontaktimuovilla kultaisen kartonkipalan johon tarrat saa liimata. Tätä tarrakorttia hän saa sitten kanniskella mukanaan. Ja tämä muuten toimi! Tyttö näyttää itse mihin oksalle koriste kuuseen ripustetaan, eikä sen perään ole tarvinnut vielä yhtenäkään aamuna itkeskellä.


Tyttö on aina täpinöissään kun kysyn, että mennäänkö katsomaan mitä tonttu on yön aikana kalenteriin tuonut. Jännityksellä sanotaan tonttu-ukolle moi ja kurkataan mitä luukusta löytyy. Tarran liimaaminen korttiin on niin huippu jännää, että välillä meinaa unohtua katsoa mikä kuva tarrassa onkaan.

Yllättävän vaikeaa on muuten ollut löytää pieniä koristeita kuuseen ja kivoja jouluisia tarroja! Tiimari, kuinka kaipankaan välillä sinua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti