sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulutunnelma

Joulu onkin jo reilun viikon päästä! Joulutunnelma ei ihan vielä ole täysillä tänne iskenyt, johtuen varmasti tuosta lomasta etelässä. Ensimmäinen joulukuun viikko meni palmujen alla ja toinenkin vielä reissuhuumassa.
Kyllähän se joulun tulo näkyi Kanariallakin pieninä annoksina. Talojen pihoilla ja parvekkeilla näkyi jouluvaloja ja kimaltelevaa havuköynnöstä, palmujen keskellä saattoi pilkottaa joulukuusi ja suuri hitti oli selkeästi muovinen joulupukki joka kiipeää tikapuita pitkin asuntoihin, milloin parvekkeelta, milloin ikkunasta. Kuitenkin auringon porottaessa  ja kukkien kukkiessa, ei niistä koristeista vain irtoa sitä jouluntaikaa.
Toki se voi olla, että sen fiiliksen luo se mihin on tottunut. Jos on aina viettänyt joulun lämpimässä, niin ehkä se on silloin juuri se juttu. Omalla kohdallani paras tunnelma jouluun syntyy mauista, tuoksuista, lumesta, pimeistä illoista, joulumusiikista, valoista ja koristeista. Tykkäänkin aiheuttaa itselleni ns. jouluähkyn. Joulu kun tosiaan on vain kerran vuodessa, niin haluan nauttia siitä mahdollisimman paljon. Tammikuussa ei kuitenkaan kiinnosta enää mikään tähän juhlaan liittyvä. 
Mistä muilla syntyy joulutunnelma?

2 kommenttia:

 1. Joulun tunnelmaa tulee suklaasta, glögistä ja joulukukista. Mutta ehkä parhaiten lahjojen paketoimisesta ja siitä, kun lapset on niin intona :) Ja kyllä mä jaksan fiilistellä vielä joulun jälkeenkin melko pitkään kun sitä alkaa miettiä, et josko jo ens jouluna saisi tehtyä villasukkia ja muuta itse.
  Tänä vuonna huomasin taas, että se fiilis tulee myös säästä. Vesisade ei innosta laittaa lyhtyihin kynttilöitä.

  Ihanaa uutta vuotta ja päivien pidentymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi :) Mukavaa ja ihanaa uutta vuotta myös sinne!

   Poista