perjantai 13. joulukuuta 2013

Etelän auringon allaTämän matkan tarkoitus oli ennen kaikkea päästä hetkeksi valoon ja lämpöön rentoutumaan. Halusimme päästä kaikessa mahdollisimman helpolla, eikä tarkoituksena ollut hakea lisäjännitystä elämään. Olemme aina aikaisemmin matkustaneet miehen kanssa omatoimimatkoilla, mutta nyt tuntui parhaalta vaihtoehdolta ottaa pakettimatka. Matkatoimistoksi valikoitui Tjäreborg ja kohteeksi Arguineguin Gran Canarialla. Siellä hotellimme oli Tjäreborgin oma perhehotelli Sunwing Arguineguin. Luulen, että paljon paremmin ei olisi voinut valinta osua oikeaan. Ilmat hellivät meitä, hotellilta löytyi kaikki tarpeelliset palvelut, ympäristö oli siisti ja sympaattinen, ihmiset olivat iloisia, ruoka oli hyvää ja uima-altaassa mahtui hyvin pulikoida (uitua tulikin joka päivä!)


Meillä oli varattuna bambino-paketti, joten hotellihuoneessa oli valmiiksi odottamassa vauvansänky, syöttötuoli ja matkarattaat. Kaikki olivat todella siistejä ja hyvässä kunnossa. Otimme kotoa myös omat matkarattaat mukaan, sillä emme tienneet millaiset hotellilla oli odottamassa. Talon rattaat olivat kuitenkin Chicco Lite Way- kärryt, jotka osottautuivat niin hyviksi, että emme edes purkaneet omia paketista koko viikon aikana. 


Perhehotelli kun oli kyseessä, oli siellä huomioitu niin isot kuin pienetkin lapset hyvin. Syöttötuoleja oli aina hyvin saatavilla ja lapsille oli kaksi erillistä uima-allasta, pienempi vauva-allas (harmi vain, että siellä välillä oli aika hurjissa leikeissä isompiakin lapsia) ja reilun kokoinen lastenallas. Hotellilla oli myös Miniland, josta löytyi ulkoleikki tilaa ja iso hiekkalaatikko leluineen. Minilandissa oli myös sisätilat leluineen ja tv-nurkkauksineen.

Meidän pikkuneiti kävi pariin kertaan uimassa vauva-altaassa. Alkuun hän oli selvästi kovin jännittynyt, mutta pian alkoi kädet loiskimaan vettä. Vauvoilla täytyi olla uimavaippa, ja olimmekin ostaneet niitä jo suomesta paketillisen mukaan.
Hiekkaleikit olivat selvästi neidin mieleen. Siellä olikin hyvin tilaa konttailla ympäriinsä. Hiekkakakut piti toki heti huitoa rikki.


Suurimman osan tytön ruoista otimme mukaan suomesta. En halunnut reissussa stressata siitä löytyykö sopivaa sapuskaa, eikä lomalla hirveästi kokkailupuuhat kiinnosta, vaikka meillä olikin huoneessa ihan täysvarusteltu keittiö. Ja onneksi tosiaan oli ne ruoat mukana. Valikoima oli suppea ja sanakirjan kanssahan niitä purkkeja olisi sitten saanut siellä tutkia (tytöllä atopian takia muutama ruoka-aine nyt pois ruokavaliosta kokonaan). Paikallista hedelmäsosetta tuli ostettua ja se maistuikin hyvin. Kerran maistettiin lihasosetta, mutta  vaikka neiti ei mikään nirso olekkaan, se syljettiin heti ulos.

Päiväunille tytön oli vaikeampi reissussa asettua, ja ne hoituivatkin usein kärryissä silloin kun sattui nukuttamaan. Yörytmi pysyi hyvänä ja hän nukkuikin lähes joka yö n. klo 19-07.
Huoneemme sijaitsi seitsemännessä kerroksessa ja parvekkeelta avautui maisema merelle. Iltaisin tytön mentyä nukkumaan, me istuimmekin miehen kanssa parvekkeella syöden iltapalaa ja jutellen. 


Reissusta jäi lämpöiset muistot ja voin hyvin kuvitella palaavani tuonne uudestaan!

2 kommenttia:

 1. Moi! Ollaan lähdössä maaliskuussa samaan hotelliin 6kk vanhan vauvan kanssa :) Oli kiva kuulla, että hotellivalinta osui oikeaan ja loma oli kaikin puolin onnistunut. Meillä on myös Bambino-paketti varattuna ja oli kiva nähdä millaiset rattaat sihen pakettiin kuuluu. Jos ehdit vastaamaan muutamaan kysymykseen niin olisin todella kiitollinen! :) Oliko teillä vauvalle kaukaloa mukana vai miten matkustitte busseissa? Onko hotellin lähellä minkä verran kauppoja tai ruokapaikkoja? Ja pääseekö hotellissa ja ylipäätään tuolla alueella hyvin liikkumaan rattaiden kanssa? :)

  t. heiirii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Meillä ei ollut kaukaloa mukana, vaan tyttö kulki bussissa kantorepussa kasvot minuun päin ja itse oli kiinni turvavöissä. Toki kaukalo on turvallisin vaihtoehto, mutta kun tavaraa oli muutenkin mukana aika paljon, niin jätimme kaukalon suosiolla kotiin. Ainoat bussimatkamme reissussa olivat matkat kentältä hotellille ja hotellilta kentälle.
   Arguineguinen kylästä löytyy kauppoja ja ravintoloita, mutta ei se mikään shoppailijan paratiisi ole. Myös läheisestä Patalavacan ja Anfi beachin alueelta löytyy joitain kauppoja ja ravintoloita.
   Hotellialueella pääsee oikein hyvin liikkumaan rattailla. Muuallakin ihan hyvin, mutta rannassa menevät kävelytiet ovat aika kivisiä ja muhkuraisia, mutta eivät mahdottomia.
   Hyvän kohteen olette valinneet :) Oikein ihanaa reissua!

   Poista