lauantai 9. marraskuuta 2013

Pieni housuvaippavertailu

Siirryimme jokunen viikko sitten käyttämään housuvaippoja (paitsi yöllä on käytössä Pampers Baby dry-vaippa). Olisin itse ihan mielelläni pitänyt vielä käytössä teippivaipat, mutta jatkuva tytön toimesta tapahtuva teippien availu vaipanvaihdon yhteydessä, alkoi ottamaan tätä äitiä pattiin. Ja saahan housuvaipan vaihdettua kätevämmin sylissäkin jos tarve vaatii.

Koska olimme käyttäneet lähes aina Pampersia, niin ostin samalta merkiltä myös housuvaippoja. En kuitenkaan ollut niihin ihan tyytyväinen, joten kokeilimme myös Liberoa ja Muumia. Mikään näistä vaipoista ei saanut aikaan "vau, onpa hyvä vaippa!"- reaktiota, ja lopulta voiton vei kuitenkin Pampers. Ihan ok kakkosena tuli Muumi ja oikeastaan aika kaukana viimeisenä Libero. Nyt tähän kohtaan sellainen huomautus, että nämä ovat minun mielipiteitä jotka olen muodostanut yhden vauvan perusteella. Se mikä sopii meille parhaiten, ei välttämättä ole paras jollekkin toiselle. Ja se mikä meille on ollut huono, voi olla toiselle superhyvä!

Kuva: Pampers

Nyt meillä on siis päiväkäytössä Pampersin Easy Up-housuvaipat. Alkuun näissä vaipoissa tökki se, että ne tuntuivat jotenkin kovemmilta ja muhkuraisemmilta teippivaippojen jälkeen. Epäilin niiden imukykyä, mutta se on osoittautunut todella hyväksi. Pieniä painaumia jäi neidin peppuun näistä, mutta eipä se näytä menoa haittaavan, eikä vaippa millään tavalla purista. Miinusta (ei vaikuta kylläkään käyttöön!) vaippa saa hieman todella rumasta kuosista! Se ei ole ollenkaan vauvamainen, vaan enemminkin näyttää kuin olisi suunniteltu miellyttämään isomman lapsen silmää.

Kuva: Muumivaipat
Muumi-housuvaipat ovat ainakin vauvan mielestä kivan näköisiä. Hihkuu innoissaan kun saa vaipan käteensä ja katselee siitä kuvia muumeista. Tämä vaippa on melko väljä meidän neidille, ja epäilinkin ensin pysyykö tarpeet vaipassa vai tulevatko ohi, mutta hyvin ovat pysyneet. Muumi housuvaipassa imukyky on ihan ok, mutta jotenkin vaippa tuntuu hieman kovalta ja isolta.

Kuva: Libero

Liberon Up and Go- housuvaippa on aika napakka, ja jätti meidän tytölle aivan valtavat painaumat koko vaippa-alueelle. Tekee ihan itselle pahaa, vaikka ei tyttö ole niistä valittanut. Peppu myös punoitti hieman tämän vaipan kanssa ja kerran oli kummasti kastuneet bodyn reunat, joten pissaa oli tullut ohi. Vaippojen kuosi on aika simppeli ja valkoinen, oikeastaan aika kiva. 

Kahdessa meidän lähikaupassa vertaillessani näiden kolmen vaippamerkin housuvaippojen hintaa, niin molemmissa kaupoissa Pampers oli kappalehinnaltaan edullisin ja Libero kallein. 

Me siis jatkamme Pamperseilla ja ehkä välillä vaihteluksi ostamme Muumivaippoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti