torstai 3. lokakuuta 2013

Ruokakauppareissut


Meillä ostetaan viikon ruoka- ja päivittäistavaraostokset kerralla Prismasta. Nykyisin mies hoitaa yleensä kauppareissun yksin maanantai-iltana, jolloin pahin ruuhka on ohi. Joskus saatamme käydä kaupassa jo sunnuntaina, joilloin menemme sinne yhdessä koko porukalla. Meillä on aina autossa matkakärryt, joissa tyttö istuu mielellään kauppareissun ajan. Ostoskärryjen vauvanistuimesta ei ole kokemusta, mutta jostain syystä ajatus ällöttää. Kuinkahan usein ne kankaat pestään?

Tulee meidän toki välillä käytyä läheisessäkin ruokakaupassa, kun tarvitsee jotain pientä täydennystä varastoihin. Vaipat ja kosteuspyyhkeet käyn myös yleensä ostamassa erikseen.


Joskus ennen tuli ruokakaupassa käytyä 4-5 kertaa viikossa, ja joka kerta mukaan tarttui jotain ylimääräistä. Useimmiten kauppareissut hoidin minä, nälkäisenä kotimatkalla töistä. Nälkäisenä ei pitäisi koskaan mennä kauppaan...Sitä tulee annettua liian helposti periksi mieliteoille, ja ostettua jotain nopeaa ja helppoa, mutta kallista ruokaa.  Heräteostoksiin kaupassa menee yllättävän paljon rahaa kuukaudessaKauppalistan kirjoittaminen on minun heiniäni. Leipien, maitojen, wc-papereiden ym. lisäksi suunnittelen viikolle neljä ruokaa. Listalta löytyy oikeastaan joka viikko joku keitto ja joku kiusaus, muut ruoat sitten enemmän vaihtelevat. Yleisimpiä taitaa olla lihamureke ja spagettia tomaatti-jauhelihakastikkeella. Vaikka maailma on ruokaohjeita pullollaan, niin joskus lyö kyllä ihan tyhjää kun yrittää miettiä mitä seuraavalla viikolla syödään. Onneksi tämä pähkäily tarvitsee suorittaa vain kerran viikossa.
Keittiön seinältä meiltä löytyy pieni liitutaulu, johon voi viikon mittaan kirjoitella mitä puuttuu. Tämä helpottaa huomattavasti kauppalistan kirjoittamista.


Ruoka- ja päivittäistavaraostokset meillä hoidetaan S-tililtä, jonne siirretään niitä varten aina palkasta tietty summa rahaa. Erillinen ruokatili on kätevä. Kun kauppareissuja tulee kuukaudessa vähemmän, on helpompi arvioida kuinka paljon niihin kuluu rahaa, ja näin talous pysyy paremmin balanssissa.
Tällä hetkellä tuntuu, että olemme kehittäneet oikein toimivan ja meille sopivan tavan hoitaa ruokaostokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti