sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Hyviä hankintoja

Vauvaa ajatellen on tullut tehtyä paljon hyviä hankintoja, mutta muutaman epävarman ostoksen suhteen on onnistuttu lopulta tekemään nappivalinta.

Jo raskausaikana ostimme vauvalle sitterin. Tutkin pitkään vaihtoehtoja ja lopulta päädyimme BabyBjörn Balanceen. Eikä ole tarvinnut katua päätöstä! Sitteri mukautuu myötäilevästi lapsen kehon mukaan, ja näin tukee hyvin koko selkää ja päätä. Meidän neiti on ainakin viihtynyt tässä sitterissä hyvin. Toki pitkiä aikoja ei pienen vauvan kannata tässäkään istuskella, sillä lattialla makoilu auttaa vauvaa parhaiten vahvistamaan lihaksiaan ja kehittämään liikkumista. Mutta esim. pyykkejä laittaessa tai ruokaa tehdessä, on ollut kiva, että on mukava paikka mihin vauvan voi turvallisesti laittaa.

Kuva: Lastentarvike
Jokapäiväisessä käytössä oleva Ikean Spoling hoitopöytä on myös ollut yksi parhaimmista hankinnoista. Alunperin hoitotason oli tarkoitus olla makuuhuoneessa lipaston päällä niin, että hoitotarvikkeet olisivat löytyneet ylimmästä laatikosta. Lipasto olisi kuitenkin ollut minulle aavistuksen liian korkea, eikä siinä olisi ollut vesipistettä vieressä. Taisi olla samana päivänä kun kotiuduimme sairaalasta, kun mies kävi hakemassa Ikeasta tämän pöydän. Pöytä mahtuu juuri sopivasti kylppäriimme, ja siinä on mukavasti säilytystaskuja molemmin puolin. Niissä meillä on toisella puolella vaippoja ja toisella puolella rasvoja, harja, kynsisakset ym. hoitotarvikkeita. Pöydän alatasolle mahtuu juuri sopivasti vauvan kylpyamme. Ja kun pöytää ei enää tarvita, voi sen taittaa kasaan, ja näin se vie vähemmän tilaa säilytyksessä.

Kuva: Ikea
Kolmas hankinta johon olen ollut todella tyytyväinen, on vauvan kylpyamme. Samalla reissulla kun ostimme sitterin, katselimme Lastentarvikkeessa kylpyammeita. Hinnat olivat aika kovia, ja amme jäi vielä sillä reissulla ostamatta. Prismasta löytyikin hieman myöhemmin oikein kohtuuhintainen vauvan amme. Ammeen parhaita puolia on pohjasta löytyvä tulppa. Tulppa helpottaa todella paljon ammeen tyhjentämistä. Reikä vaan lattiakaivon kohdalle ja tulppa pois. Näin valuu vedet suoraan viemäriin.

Kuva: Prisma
Hyödylliset ovat myös olleet matkarattaat, jotka kulkevat aina auton takakontissa. Pari kuukautta kanniskelimme tyttöä auton turvakaukalossa (esim. kaupoilla tai jossain muualla minne olimme autolla menneet), mutta kyllä alkoi kaukalossa kantaminen käydä raskaaksi. Ensin suunnittelimme ostavamme adapterin, jolla kaukalon saisi kiinni kärryjen runkoon, mutta onneksi päädyimme kuitenkin matkarattaisiin. Ostimme Peg Perego Pliko Minit, jotka ovat sateenvarjorattaat. Halusin nimenomaan näin päin taittuvat matkikset, sillä ne vievät autossa vähemmän tilaa. Plussaa Pliko Mineissä on myös, että ne ovat aika kapeat ja ne pysyvät kokoon taitettuina pystyssä.

Kuva: Lastentarvike
Toki moneen muuhunkin ostokseen olen ollut todella tyytyväinen (Emmaljunga City Cross-kärryt, Maxi-Cosi-turvakaukalo), mutta nämä yllä mainitut olivat sellaisia mitä jouduttiin miettimään, että tarvitaanko vai ei. Muutama turhakin ostos on tullut tehtyä, mutta ei onneksi mitään isompaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti