tiistai 29. lokakuuta 2013

Äidin syysväsymys ja vauvan uudet kurikset

Prinsessa koristevalot tuovat tunnelmaa pimeisiin aamuihin
Tänne on iskenyt ihan valtava syysväsymys! Se saa silmäluomet tuntumaan raskailta, ja päivisinkin saattaa väsyttää niin, että tuntee voivansa nukahtaa ihan vaan vaikka kahvikuppi kädessä istualteen. Haukotuksia satelee siihen tahtiin, että vedet valuu silmistä ja suupielet tuntuu ratkeavan. Ajatus ei kulje, eikä mitään aivotyöskentelyä vaativaa edes huvita tehdä ellei ole aivan pakko.
Syysväsyyn ei todellakaan auttanut kellojen siirtäminen talviaikaan. Jotkut saattoivat iloisesti ajatella, että saavatpahan siinä lisätunnin jonka voi käyttää vaikka nukkumiseen. Pikkuneiti ei kuitenkaan paljoa kellojen siirtelystä piittaa, vaan luottaa tiukasti omaan sisäiseen kelloonsa. Siinä missä ennen herättiin 6-7, niin nyt herätään 5-6. Ja jostain kumman syystä on herätys näinä aamuina ollut siinä hyvin lähellä tuota viittä. Nukkumaan menemisen olemme saaneet venytettyä melkolailla normaaliin aikaan, mutta silti aamulla tyttö herää nyt hurjan aikaisin. 
Toinen joka ei paljoa kellojen siirtelystä välittänyt on arvon kissaherra Rölli. Aamuyön seurankaipuu siirtyi tunnilla aikaisempaan.
Oma mielipiteeni (varsinkin tänä syksynä) on, että aivan turhaa, jopa suorastaan haitallista, tämä kellojen siirtely. Paljon helpompaa olisi pysyä vain yhdessä ajassa. 


Ulkona väsymys ei useinkaan paina yhtä paljon kuin sisällä, joten päivisin olenkin yrittänyt mahdollisuuksien mukaan lähteä tytön kanssa ulos. Jotta ulkoilusta saisi mahdollisimman paljon irti, kävin eilen ostamassa neidille ensimmäiset kurahousut. Kurikset löytyivät Sokokselta, ja pienin koko mikä silmiin osui oli 92 cm. Ajattelinkin ensin, että ne ovat aivan liian isot, mutta eivätpä olekkaan. Olkahihnat saa säädettyä sopiviksi, ja sen verran kuitenkin on vaatetta kuriksien alla, että ei oikeastaan pienempiä olisi kannattanut ostaakkaan. Ja kun lämpötila huitelee nollan tuntumassa, ja maassa on loskaa, niin alle mahtuu hyvin talvihaalari. Kulutus on kuitenkin vielä sen verran kesyä, että nämä säilyvät ihan loistokunnossa myös kevääseen ja ensi kesään. Hintakaan ei ollut paha, vain himpun verran alle 13 euroa. Nyt voi mennä puistoon keinumaan ja tutkimaan maasta löytyviä aarteita, vaikka maa olisi vielä märkä edellisistä sateista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti