tiistai 17. syyskuuta 2013

Päivä kaupungilla

Tapasimme tänään kaupungilla juuri äitiyslomansa aloittaneen ystäväni. Olimme sopineet näkevämme Stockmannin kellon alla 10.30. Koska molempien aamu oli alkanut jo aikaisin, ja aamupalasta oli kulunut jo useampi tunti, niin päätimme etsiä kivan ravintolan ja nauttia aikaisen lounaan. Menimme Stockan F8 ravintolamaailmaan. En ollut aikaisemmin käynyt siellä, ja se yllätti oikein positiivisesti. Ystäväni söi pasta Carbonaran ja minä otin salaattibuffetista neljän täytteen salaatin. Salaatti maksoi 13,70€ ja hintaan sisältyi salaattipohja (salaatti,tomaatti,kurkku), neljä täytettä (omaani tuli oliiveja, fetajuustoa, kylmäsavulohta ja latva-artisokan sydämiä), leipä ja vesi. Salaattiin sai vielä itse laittaa lisukkeita kuten krutonkeja ja paahdettua sipulia, sekä valita kastikkeen. 
Valitsimme pöydän jonka läheisyydestä löytyi syöttötuoleja, mikro ja wc, hoitotasolla varustettuna. Kyllähän siinä kelpasi lounasta nauttia ja rupatella mukavia, kun kaikki tarpeellinen oli lähellä. Neitikin istui pöydän päässä syöttötuolissa, ja sai päärynä-omenasosetta syödäkseen. Vaikka ennen syömistä tyttö oli kovin väsynyt, niin hedelmäsose taisi antaa sen verran virtaa, että hymy oli kovin herkässä ja sylissä pomputtelu jotain ihan parasta. 
Muutkin ovat ilmeisesti todenneet tämän hyväksi lounaspaikaksi lasten kanssa, sillä vaunukansaa alkoi pikkuhiljaa saapua paikalle enemmänkin. Ja olihan nurkassa myös pieni leikkipaikka isommille lapsille. Silti siellä ei ollut mikään hulabaloo, vaan aika rauhallista syödä. 

En muuten aikaisemmin ole tarvinnut yleisiä hoitohuoneita. Isommat hädät tyttö on yleensä hoitanut kotona, ja pisuvaipat vaihtuivat kesäaikaan yleensä kärryissä. Nyt kuitenkin otin etukäteen selvää mistä lastenhoitopisteitä löytyy Helsingin keskustassa, ja törmäsin tälläiseen hyvään juttuun

Keskustassa tuntui olevan paljon rauhallisempaa kuin kesällä. Kiva niin! Stockmannillakin oli oikein mukava kierrellä ja katsella ihania tavaroita. Jotain tuli ostettuakin, mm. tytölle pallo ja pari kylpylelua. 

Ihanan päivän päätteeksi kävimme vielä syömässä jäätelöt Helsingin jäätelötehtaan kojusta Forumissa. Tapasimme siellä myös toisen ystäväni ja hänen nelikuisen poikansa. Hieman vauvat ihmettelivät toisiaan, mutta sitten iski väsymys molempiin pieniin. Päästiin testaamaan samalla lastenhoitotiloja myös siellä. Aika ankea wc, jossa oli hoitotaso ilman mitään pehmustetta. Onneksi meiltä löytyi oma pehmuste hoitolaukusta. Ja kyllähän siellä nyt toki vaipan vaihtoi.

Sen verran oli virikettä päivässä, että pikkuneiti meni nukkumatin maille, katselemaan unikuvia jo hieman ennen seitsemää. 

2 kommenttia:

 1. Meillä on Ikean vaipanvaihtoalusta ihan hygieniasyistä... Julkisissa paikoissa suojaa vauvaa, kylässä esim. päiväpeitettä. ;)

  Tuosta linkkaamastasi (muuten loistavasta) listasta puuttui mun suosikki: Akateemisen toisen kerroksen lastenhoitohuone. Se on hissejä vastapäätä. Joutuu pyytään myyjää avaamaan, mutta se on lähes aina tyhjä ja sinne saa vaunut sisälle, eli pääsee itsekin vessaan... Nykymuoti tuntuu olevan sellaista, että on lastenhoitotila, jossa ei ole aikuiselle vessaa tai sitten se on niin, että vauva pitäis jättää johonkin leikkitilaan ja mennä sinne yksin. Mä oon ollut useamman kerran yksin kaupungilla (Helsingissäkin siis) ja joskus ehkä haluaa itsekin vessaan... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muuten kanssa hygieniasyistä kulkee hoitolaukussa Liberon kertakäyttösuojia. Jokseenkin ällö ajatus olisi laittaa vauva yleiselle hoitopöydälle ilman mitään suojaa välissä.

   Kiitos Akateemisen lastenhoitohuone vinkistä! Ja tosiaan, tarvii niiden vauvojenkin äitien käydä välillä vessassa..hieman hankalaa jos kärryt eivät mahdu vessaan mukaan!

   Poista