maanantai 30. syyskuuta 2013

Mitä ulos päälle?

Hetki sitten ei tarvinnut vielä hanskojakaan
Sitä täällä on nyt saanut pähkäillä. Aamulla voi olla hyvinkin kylmä, mutta päivällä aurinko saattaa paistaa lämpimästi. Sitten on tuo tuuli! Näin meren läheisyydessä asuessa tuuli voi olla hyvinkin napakka.
itselleni vielä osaan pukea melko oikein päälle. Hanskoja ja kaulahuivia voi tarvittaessa riisua pois, tai kärryjä voi työnnellä rivakammin, että saisi itsensä lämpimäksi. Mutta tuo pikkuneiti! On jotenkin vaikea arvailla mitä kaikkea ulos lähtiessä pitäisi pukea, että ei paleltuisi, mutta ei myöskään läkähtyisi. 
Meillä on nyt ollut käytössä välikausihaalari. Sinne alle olen säästä riippuen sitten yrittänyt säätää oikeanlaista vaatetta. Haalari itsessään on todella ohut, mutta suojaa tuulelta hyvin. Välillä olen laittanut sisähousujen päälle villahousut, ja välillä sisähousujen alle sukkahousut. Yleensä bodyn päälle olen laittanut fleecetakin, joka on yllättävänkin lämmin. 
Sitten on nämä hatut, hanskat, töppöset, villasukat, kaulahuivit ym. Pipon onnistuin löytämään aika sopivan tähän vuodenaikaan. Se on ohutta neuletta, jossa on kangasvuori. Alle mahtuu kypärämyssy, jos alkaa tuntumaan liian viileältä. Lapasten käyttö ei tyttöä hirveästi miellytä, ja peukalottomilla lyhytvartisilla hanskoilla ei tee enää mitään, ne lentävät saman tien pois. Onneksi äitini teki neidille pitkävartiset (menee yli kyynärpään) lapaset, jossa on juuri sopivan kokoinen peukalonpaikka. Ne pysyvät kädessä, ja niillä saa jopa jostain vähän otettakin. Samasta langasta tyttö sai myös pitkävartiset villasukat ja ihanat söpöt säärystimet. Kaulalle pitäisi vielä saada jotain. Kaulaliinalla ei varmaan vielä tee mitään, joten olisiko kauluri hyvä? Oma muistikuva kaulurista on kutittava, mutta kai niitä löytyy sellaisia, missä olisi pehmeä kangas kaulaa vasten.

Väliin löytyy jos jonkinmoista lämmikettä
Kävimme eilen illalla hakemassa autolla ruokaa pizzeriasta (rantakunto-projekti mielessä, otin kebabin salaatilla!), ja kokeeksi laitoin tytön sisävaatteissa toppahaalariin, ja pipon päähän. Ajattelin, että näin ei tarvitsisi pukea niin montaa eri vaatekappaletta päälle. Talvihaalari oli kuitenkin auttamattomasti ainakin tuolle reissulle liian kuuma. Mutta kohta ehkä ulkoillessa vosi ottaa käyttöön. Tyttö ei kuitenkaan vielä liiku ulkona, vaan kököttää kärryissään. Ja nyt kun koppa on vaihdettu istuinosaan, niin ei suojaakaan ole niin paljon. 
Niin paljon kun olenkin töissä lapsia pukenut eri säillä pihalle, niin tälläisen pikkuisen kanssa aiheuttavat ulkovaatteet hieman päänvaivaa. Onko muilla samaa ongelmaa? Millaisia ratkaisuja näille säille?

4 kommenttia:

 1. Kivat-villasekoitepuku on tosi hyvä haalarin alle, se on lämmin mutta ei hiostava. Ja merinovillalangasta tulee ihanan lämmin ja pehmoinen kauluri, joka ei kutita yhtään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta vinkeistä! Villahaalareita kaupassa jo yksi päivä hypistelinkin, mutta vielä jäi ostamatta.

   Poista
 2. Meillä on nyt ollut toi sukkikset sisähousujen alla ja sitten villatakki välikausihaalarin alle ulos mennessä - talvihaalaria ei vielä viitsi laittaa, ja koetan hoitoon mennessä minimoida puettavan, eli ei kahta haalaria päällekkäin. Toistaiseksi on ollut päässä vain trikoopipo, mutta pitänee siirtyä kypärämyssyyn (ei vielä villaiseen kuitenkaan). Ja kohta ehkä on jo talvikenkienkin aika, kun lenkkareissa meinaa ainakin omat varpaat palella. Hankalaa kyllä taas tämä kylmään opettelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä onneksi tarvitse noita kenkiä miettiä. Odottamassa on toppatöppöset, mutta toistaiseksi on riittänyt villasukat sukkien päällä. Mutta kyllä sekin aika tulee kun on lenkkaria, kumpparia, talvikenkää ym.

   Poista