torstai 5. syyskuuta 2013

Kerhoilua


Kävimme tänään pikkuneidin kanssa ensimmäistä kertaa leikkipuiston kerhossa. Kerho oli 4kk-10kk vauvoille tarkoitettu muskari. Muskari on maksuton, ja osallistua voi vaikka jokaiselle kerralle. Meidänhän ei ollut tarkoitus aloittaa muskaria vielä tämän syksyn puolella, mutta tuo sattuu olemaan niin sopivasti tässä lähellä, eikä sinne tarvitse erikseen ilmottautua. Niinpä päätimme käydä kokeilemassa miltä yhdessä toisten kanssa musisoiminen tuntuu. Saatamme mennä jatkossakin, mikäli se päivän rytmiin sopii.

Suurin osa vauvoista taisi olla iältään lähempänä kymmentä kuukautta. Mutta oli siellä joku vähän pienempikin, ja sitten meidän puolivuotias. Muskari alkaa aina samalla tavalla triangelia soittamalla ja jokaista vauvaa erikseen tervehtien. Sitten lauletaan ja leikitään, ja lopuksi vauvat saavat ihastella saippuakuplia, ja sanotaan heipat taas triangelin säestyksellä. Vauvojen muskarissa laulut ovat hyvin yksinkertaisia, lyhyitä ja rauhallisia. Välillä tuntuikin, että meidän neitimme olisi kaivannut vähän vauhdikkaampaa menoa!


Muskari vaikutti oikein kivalta, mutta pikkuneidille iski väsymys jo heti alkumetreillä. Onneksi kerhon kestossakin oli otettu ikäryhmä huomioon ja se kesti vain 20-25min. Triangeli ja saippuakuplat taisivat olla meillä kohokohdat. Muut lapset eivät vielä näyttäneet hirveästi herättävän kiinnostusta.

Jos oikein katsoin, niin Helsingissä on 65 leikkipuistoa. Leikkipuistoissa on aamupäivisin ohjattua toimintaa eri ikäisille lapsille. Suurin osa toiminnasta taitaa olla maksutonta, eikä vaadi ilmottautumista! Kannattaa katsoa mitä omassa lähileikkipuistossa tapahtuu. Ne ovat myös oivia paikkoja tavata muita vanhempia ja saada vertaistukea. Kunhan meillä vielä vähän kasvetaan, niin alamme varmasti käymään puistoissa enemmänkin. Ensi kesän retkikohteina voisi vaikka kierrellä eri leikkipuistoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti