keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Haaveissa ikioma koti

Tällä hetkellä asumme vuokrakaksiossa. Asunto on oikein kiva, ja alueeseen nähden edullinenkin. Asuinaluekin miellyttää oikein kovasti. Kuitenkin haaveissa olisi jonain päivänä se ihan ikioma koti. Se minkä voisi laittaa juuri sellaiseksi kuin itse haluaa ja jossa voisi asua ainakin niin kauan kunnes lapset muuttavat omilleen. Mieluiten tämä ikioma koti olisi ikioma talo, ikiomalla tontilla. Tämän haaveen toteuttamiseen on vielä matkaa, mutta aina välillä näihin unelmiin on mukava uppoutua.
Talo haaveen toteuttamiseksi meillä on ASP-tili, jonne säästämme rahaa aina sen verran kuin pystymme. ASP-tili on hyvä vaihtoehto jos suunnittelee ensiasunnon ostoa. Siinä on säästöille hyvä korko ja edulliset lainaehdot. ASP-tilistä voi lukea enemmän vaikka täältä

Keräsin tähän hieman inspiraatiokuvia talohaaveistani. Kaikki kuvat ovat lainattu muualta, ja linkki alkuperäiseen löytyy kuvasta tai kuvatekstistä. Pinterestistä lainatut kuvat menevät Pinterestiin ja siellä kuvaa klikkaamalla pääsee alkuperäiseen.
Näissä kuvissa esitetyt haaveet ovat todella lennokkaita, eivätkä tarkoita, että juuri tähän tähdätään. Säästösuunnitelmat ovat oikein realistiset, mutta unelmissahan saa maalata taivaanrantaa, rakentaa pilvilinnoja ja päästää ajatukset villeiksi.

Unelmien talosta löytyy puutarha. Olisi ihanaa jos talohankinnan ollessa ajankohtainen löytyisi talo, jonka piha olisi valmiiksi laitettu. Pienillä lisähankinnoilla siitä voisi tehdä omanlaisensa. Kuitenkaan valmiiksi tehty piha ei ole mikään kynnyskysymys. Jos piha on laittamatta, niin se vain vaatii itseltä enemmän työtä.

Keittiö on sellainen jonka haluaisin olevan todella siisti, valoisa ja melko uusi. Siellä saisi olla reilusti säilytystilaa ja hyvin työtasoja. Keittön yhteydessä olisi ruokailutila, johon mahtuisi isompikin ruokapöytä.

Kuva: Ikea
Kuva: keittiömaailma
Olohuoneessa tykkäisin vaaleista sävyistä, pehmeydestä ja kodikkuudesta. Iso muhkea valkoinen sohva olisi ihana, mutta saa nähdä uskaltaako sellaista koskaan hommata.
Makuuhuone saisi olla rauhallinen, tyylikäs ja siellä pitäisi tottakai olla muhkea sänky, joka suorastaan kutsuu painamaan pään tyynyyn ja leijailemaan höyhensaarille.Vaatehuone! Miten mukavaa olisikaan jos vaatteille löytyisi hyvin säilytystilaa, jossa kaikki pysyisi helposti järjestyksessä. Lastenhuone saisi oikeasti olla vekkuli ja lapsellinen. Säilytystilat olisi suunniteltu niin, että lapsenkin olisi helppo pitää huone järjestyksessä (eri asia sitten, että pitäisikö kuitenkaan!) Tämä huone saisi herättää jöröimmänkin aikuisen sisältä sen pienen lapsen, joka haluaa päästä leikkimään. 
Tilava ja valoisa kylpyhuone, jossa olisi sauna. Yhtenä suurena haaveena olisi kodinhoitohuone. Olisi mukavaa jos pyykinpesukone, kuivausrumpu, siivousvälineet ym. olisivat yhdessä paikassa. Kodinhoitohuoneesta löytyisi myös säilytystilaa ja tasoja, joissa voisi sitten vaikka viikata pyykkiä. 


Unelmakodista löytyisi askarteluhuone. Sinne voisi jättää levälleen keskeneräiset askartelut, ompelut, maalaamiset ym. Luonnollisesti sieltä löytyisi pöytä johon isotkin työt olisi helppo levittää. Säilytystilaa erilaisille materiaaleille ja tarvikkeille pitäisi olla riittävästi.

Nämä tosiaan ovat vain haaveita, katsotaan mitä todellisuus sitten joskus on. 
Ehkäpä tälläinen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti