torstai 29. elokuuta 2013

Mammamaailman kuumat tunteet

Käyn usein erilaisilla keskustelupalstoilla lukemassa muiden kokemuksia mieltäni askarruttavista asioista. Monesti olenkin löytänyt hyviä näkökulmia milloin mihinkin. Esim. matkoja suunnitellessa on usein löytynyt paljon hyviä vinkkejä kohteesta ja ylipäänsä matkustamisesta, joita ei muuten olisi tullut ajatelleeksikaan. Monessa asiassa pidän siitä, että asiat on hyvin suunniteltu ja toisten kokemukset usein auttavat suunnitelmien teossa. On kuitenkin yksi alue jossa väittelyä, syyllistämistä, paheksuntaa ym. löytyy aiheesta kuin aiheesta, foorumista riippumatta. Ja se alue on vauvat ja lapset. Äidit käyvät "keskustelua" tunteet kuumina, oli sitten kyse imetyksestä, velleistä ja puuroista,  maissinaksuista, uimavaipoista tai ihan vaikka lapsen kehityksestä. Auta armias  jos lapsi osaakin jotain liian vähän tai liian paljon, on liian laiha tai liian lihava, on tukkaa päässä liian vähän tai liikaa. Aiheesta päiväkoti ei kannata edes yrittää löytää keskustelua missä tunteet eivät olisi kuumenneet. Siellä kotiäidit ihmettelevät suureen ääneen, kuinka olivat taas kävelleet aamupäivällä päiväkodin ohi, ja miten lapsilla oli siellä pihalla asiat huonosti. Kukaan ei ollut vahtinut kiipeilytelineellä olevia lapsia, ja joku oli siellä jopa itkenytkin. Ja siihen vastaa töissä käyvä äiti, kuinka kotiäidit ovat vain laiskoja eivätkä ajattele lapsen tulevaisuutta. Kun eiväthän ne kotona olevat opi toimimaan ryhmässä ja jakamaan muiden kanssa, jonka vuoksi he syrjäytyvät jo heti peruskoulusta päästyään.  Tietämättä toisten elämästä sen enempää, voidaan herne vetää nenään ihan mistä vain.

Maissinaksut ja Tutteli herättävät paljon tunteita

Myös BabyBjörn rintareppu aiheuttaa paljon keskustelua
Toki löytyy myös paljon hyviä keskusteluja ja asiallisiakin kirjoittelijoita, mutta vähän turhan monella karkaa mopo käsistä kun voi anonyymina kertoa mielipiteitään. Siinä unohtuu helposti toisen kunnioitus. Suurin osa tuskin uskaltaisi avata suutaan, tai ainakaan sanoa kantaansa yhtä kärkkäästi ja toista mollaten, jos oltaisiin kasvotusten. Ehkä se on joillekkin viihdykettä käydä provosoimassa muita äitejä. Ja ehkä näissä keskusteluissa provosoidutaan herkemmin milloin minkäkin hormonien myllertäessä. Ja toisaalta kunhan näitä keskusteluketjuja ei ota liian vakavasti, niin voi saada monet hyvät naurut päiväkahvin lomassa, eli kyllä niistä löytyy myös viihdearvoa. Omalla kohdallani kuitenkin etsiessäni tukea imetysasioihin, jouduin niitä koskevat keskustelut jättämään lukematta. Kyllä siinä mielensä pahoitti väkisinkin. Niin kauan kun ketjut saavat hymyn huulille, niin mikäs siinä.

Tässä yksi ihan mielenkiintoinen esimerkki syvältä internetin arkistoista...

Kysymys:
"Me ollaan aloittamassa vauvauintia ens viikolla ja tänään käytiin infossa. Vaippa asia jäi askarruttamaan mieltä. Uimaohjaaja sanoi että vaippaa saa käyttää jos haluaa mutta ei ole pakko. Suositteli sitä kuitenkin jos on epävarma vauvan suolen toiminnan säännöllisyydestä ??? Tuskin kukaan tämän ikäisestä vauvasta pystyy sanomaan milloin kakkaa ja milloin ei.
Mitä mieltä olette? Kannattaako hommata vaippa?"


Vastaus:
"Ei vauvat oo mitään altaaseen paskovia idiootteja. Huomaat kyllä, jos alkaa kakattaa! Ei uimavaippoja."

Omat mietteeni tästä:
"LOL"

2 kommenttia:

 1. :D

  Noinhan se on... Ja helposti omaa epävarmuutta "parannetaan" todistelemalla itselleen (eli vastaamalla muille), miksi se oma ratkaisu on paras... Vaikka olisi sillä asenteella, että tämä toimii _meillä_ ja asiat riippuu perheestä ja lapsesta ja tilanteesta, niin silti herkässä hetkessä se voi toisesta tuntua syyllistävältä, jos omassa päässä miettii, että onkohan tämä huono homma. Vaikeita asioita.

  Ja pakko tietysti kommentoida tota uimavaippahommaa: meille esikoisen vauvauinti-infossa sanottiin, että ei tarvi uimavaippaa, vaan riittää napakkalahkeinen uima-asu. Ajatus oli siis, että jos alkaa kakata, niin heti vaan pois altaasta ja ainakaan ei pääse kakka tippumaan altaaseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan monesti se on varmaan omaa epävarmuutta huudella asioita asiattomasti piilosta. Ehkä toisen mielen pahoittaminen pönkittää siinä tapauksessa itsetuntoa..

   Tuo uimavaippa-keskustelu tosiaan pomppasi vastaani kun pähkäilin päässäni, että tarvitseeko sellaisia hommata tulevalle etelänreissulle. Taitaa jakaa mielipiteitä aika paljon.

   Poista