torstai 30. toukokuuta 2013

Nimiäiset


Pari viikkoa sitten vietimme pikkuneidin ihka ensimmäisiä omia juhlia, nimiäisiä.
Päätös siitä, että lastamme ei kastettu kirkkoon oli helppo. Haluamme antaa hänelle itselleen mahdollisuuden päättää kirkkoon kuulumisesta. Asia tulee todennäköisesti puheenaiheeksi viimeistään rippikoulun ollessa ajankohtainen.
Vaikka tänä päivänä monille lapsille pidetään nimiäiset ristiäisten sijaan, niin olen silti saanut huomata ihmettelyä asian tiimoilta. Se on vähän outoa, sillä eiköhän kaikki kuitenkin tee niinkuin parhaaksi katsoo.

Vauvan nimi löytyi jo pian sen jälkeen kun saimme tietää kumpaa sukupuolta vatsassa oleva potkuttelija edusti. Ja tämä nimi tuntui hyvältä myös lapsen synnyttyä.Juhlat juhlimme pienessä porukassa joka koostui vain ihan lähipiiristä. Jossain vaiheessa mietin isompiakin juhlia, mutta suurimmaksi ongelmaksi olisi muodostunut tilat. Nyt mahduimme hyvin viettämään nimiäisiä meillä kotona. Kissat juhlivat keskenään makuuhuoneessa suljetun oven takana. Tällä varmistimme, että kahvipöytä, ja varsinkin kahvipöydällä ollut kukkakimppu, saivat olla rauhassa. Rölli on hulluna kukkiin, ja olisi ollut mahdoton tehtävä pitää hänet poissa kimpun luota. Kissojen ollessa toisessa huoneessa, pystyimme myös pitämään parvekkeen oven auki ja saimme näin lisätilaa juhlille.

Mitään suuria ohjelmanumeroita nimiäisissä ei ollut. Kaikki tiesivät nimen jo etukäteen, joten aloitimme juhlat toivottamalla vieraat tervetulleiksi ja kohottamalla onnittelumaljan. Onnittelujuomana meillä oli ihanan raikasta ja kesäistä Fresitaa. Vauva sai kummeikseen minun puolelta pikkusiskoni ja miehen puolelta hänen kaksoissiskonsa.


Tarjottavana meillä oli voileipäkakkua, Domino Popseja, Macaroneja, suklaakeksejä ja suolatikkuja. Kahvipöydän kruunasi todella upea, suussa sulava täytekakku, jonka tilasin ystäväni siskolta. Kakusta voi lukea lisää hänen blogistaan http://pieniihana.blogspot.fi/2013/05/ida-sofian-nimiaiskakku-ja-vegaaniset.html
Ja koska vieraistamme yksi oli vegaani, niin tilasimme kakun lisäksi myös vegaanisen leivoksen hänelle.

Pikkuneiti oli tyytyväinen juhlija, mutta väsymys iski kesken kaiken, joten hän siirtyi parvekkeelle vaunuihin unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti