perjantai 5. huhtikuuta 2013

Domino Pops


Olen jo pidemmän aikaa suunnitellut tekeväni Cake popseja. Ohjeita näihin ihastuttaviin kakkutikkareihin löytyy internetistä pilvin pimein, ovathan ne jonkinlainen hittituote tällä hetkellä. Tämä helpon kuuloinen ohje löytyi täältä http://www.lily.fi/juttu/cake-pops-kakkutikkarit-resepti-vinkit. Koristeluvaihe oli melko hidas ja työläs, mutta silti oikein hauska!

Domino Pops

1pkt (350g) Domino-keksejä
150g maustamatonta tuorejuustoa
100g taloussuklaata
100g vaaleaa suklaata

Erottele Dominoista vaalea sisus. Hienonna keksit muruiksi tehosekoittimessa. Yhdistä vaalea täyte ja tuorejuusto ja lisää siihen keksinmurut. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele massasta palloja (n. 25-30 kpl) ja laita ne jääkaappiin tekeytymään vähintään kahdeksi tunniksi.


Sulata suklaa, kasta tikun pää suklaaseen jonka jälkeen tökkää se keksipalloon. Valele pallot sulalla suklaalla ja koristele esim. nonparelleilla.


Suklaan voi sulattaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vesihaude on siinä mielessä turvallinen tapa, että siinä suklaa ei kärähdä. Mikrossa sulattaessa kannattaa suklaa paloitella tasaisiksi paloiksi ja laittaa aikaa ensin 20 sekuntia jonka jälkeen sekoittaa kunnolla ja lisätä aikaa aina tarvittaessa 10 sekuntia. Joka välissä huolellinen sekoitus.

Sen verran ovat makeita, että kovin montaa ei näitä pysty syömään. Vähän niin kuin raakaa taikinaa suklaa päällysteellä. Parhailta nämä herkut maistuvat jääkaappikylminä.


1 kommentti: