tiistai 18. joulukuuta 2012

Lastenvaatteita ja kirpputoreja


Olin raskauden alkuvaiheessa hieman huolissani siitä kuinka paljon vaatteita pieni vauva tarvitsisi ja tuleeko minun hommattua niitä tarpeeksi. Kyselin vinkkejä vaatteiden määriin eräältä ystävältäni jolla on itsellään kaksi lasta. Hän mietiskeli, että kymmenen kappaletta kutakin vaatetta kutakin kokoa voisi olla hyvä. Varmasti vähemmälläkin pärjäisi, mutta omalla kohdallani tuo ohje voisi toimia. En haluaisi olla koko ajan pyykinpesu puuhissa, ja jos vauva paljon puklailee, niin vaatteita voi mennä päivässä enemmän kuin ne yhdet. Sitten mietitytti kovasti vaatteiden koot. Olisi mukava, että vastasyntyneellä kaikki vaatteet eivät olisi aivan liian isoja, mutta tulisiko esim. 50cm vaatteille käyttöä? Jos tyypin syntymäpituus on vaikka 50cm, niin eipä noita juuri kerkeä käyttämään. Tähän voi tietysti ajatella, että kerkeäähän niitä vaatteita ostaa myös syntymän jälkeen. Olen kuitenkin sellainen, että tykkään suunnitella kaiken huolella ja valmistautua kaikkeen. Ja lisäksi vauva syntyy helmikuun pakkasilla, joten ei silloin viitsi niin hirveästi lähteä shoppailureissuille. Mukavampaa olisi kotona nautiskella uudesta tulokkaasta kun kaikki olisi valmiina.
Ennen kuin lapsen sukupuoli selvisi, ostin jo muutamia vaatteita. En vain kaupassa malttanut olla hypistelemättä vauvanvaatteita, ja liian helpostihan tuo hypistely johti sitten ostopäätökseen. Kun saimme tietää, että meille on tulossa pieni prinsessa, muuttui koko maailmani vaaleanpunaiseksi. Kuinka ihania pieniä tyttöjen vaatteita kaupat olivatkaan pullollaan. Monissa vaatteissa hinnatkin tuntuivat olevan kohdillaan...kunnes kassalle päästyä loppusumma olikin yllättävän suuri vaatteista joita pidetään kuitenkin melko vähän aikaa. Onneksi löysin tieni kirppiksille! Olen tehnyt ihan valtavasti löytöjä ja säästänyt valehtelematta satasia.Lemppari kirppikseni on Kumpulassa sijaitseva Vekarakirppis. Siellä myydään pelkästään lastenvaatteita ja tarvikkeita, sekä myös äitiysvaatteita. Itse ostan vain todella hyväkuntoisia (osa jopa uudenveroisia), ja silti kympillä löytää monta bodya ja monet pöksyt. Sieltä on lähtenyt mukaan myös mm. pinnasuoja, leikkimatto ja rintareppu.
Tuo rintareppu oli kyllä ihan huippulöytö, sillä sellainen oli ollut kovasti mietinnässä. Olin katsellut Babybjörnin kyseistä tuotetta, mutta koska en ollut yhtään varma, että olisiko sillä käyttöä ja kuinka paljon, niin uutena sen hinta n. 80e tuntui päätä huimaavalta. Vekarakirppikseltä löysin kuitenkin juuri tämän kyseisen Babybjörnin rintarepun hintaan 8e! Nyt ei harmita jos kyseinen tuote ei olekkaan minun tai vauvan mielestä mukava.
Olen myös haalinut niitä pieniä 50-56cm vaatteita käytettynä. Jos 50snt tai euron maksanutta vaatetta ei kerkeä käyttämään kovin montaa kertaa, niin ei haittaa. Ja parhaimmassa tapauksessa otan kirpparilta joskus tulevaisuudessa itse pöydän ja saan rahani vielä takaisin!
Facebook on myös yksi hyvä paikka ostaa lastenvaatteita ja tarvikkeita. Sieltä löytyy monia lastenvaatekirppisryhmiä, joissa liikkuu asiallista porukkaa. Näissä tuotteissa tulee kyllä usein ne postimaksut päälle, mutta on ne monen myyjän kanssa sovittavissakin, varsinkin jos ostaa samalta myyjältä useampia vaatteita. Ne facebookissa olevat kirppisryhmät joissa itse olen käynyt, ovat suljettuja ryhmiä, joten niihin ei pääse muuta kuin liittymällä ryhmään. Tämä lisää omasta mielestäni ostoturvallisuutta.
Sen lisäksi, että olen tehnyt paljon kirppisostoksia, vinkkasi työkaverini miehensä serkusta jolla oli lastenvaatteita tarjolla. Kävimme miehen kanssa eilen kyseisen perheen luona hakemassa ilmaiseksi jätesäkillisen vauvanvaatteita! Varmistelin kyllä, että eikö hän tosiaan halunnut niistä rahaa, mutta tämä ystävällinen nainen oli vain iloinen päästessään ylimääräisestä eroon.
Vaatteita onkin jo kertynyt aika paljon ja tuskin ensimmäisiin kuukausiin tarvitsee ostaa mitään lisää. Turhaan olin joskus huolissani tulisko vaatteita hankittua tarpeeksi.
Joulun jälkeen alan lajitella ja pestä näitä ihania pieniä vaatteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti