sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Kissat

Neljä vuotta sitten syntyi Tampereen lähistölle, Ylöjärvelle, erääseen kissalaan neljä suloista Maine coon pentua. Näistä yksi karvapallero muutti 13 viikkoa myöhemmin meidän luoksemme asumaan. Alkuperäiseltä nimeltään tämä suuren egon omaava poika oli David, mutta nähtyämme hänen kuvansa olimme molemmat melko yksimielisiä siitä, että tyyppi näyttää ihan Rölliltä, ja Röllihän hänestä sitten tulikin.
Varatessani pentua, oli myyjän kuvailut hänestä seuraavanlaiset: "Aika kova pomottamaan muita, tassut kuin lautaset, voi kasvaa todella suureksi." Otimme kuitenkin riskin. Eikä ole tarvinnut katua (jos ei lasketa mukaan niitä keskellä yötä tapahtuvia sinnikkäistä sinnikkäimpiä yrityksiä herättää isäntäväki, koska herralla sattuu olemaan tylsää ollessaan yksin hereillä, nukuttuaan ensin koko illan).
Rölli rakastaa hellittelyä ja leikkii mielellään vaanimisleikkejä. Leluista ei todellakaan kelpaa mikä tahansa, vaan hän yleensä valitsee yhden tai kaksi lempparia joista innostuu. Kestosuosikkeja ovat kuitenkin kepit ja pillit joita hän tykkää jahdata. Painoa pojalle on kertynyt 8kg, joka on juuri sopivasti.

Rölli

Maine coon ei ole ihmisen risteyttämä rotu, vaan se on syntynyt itsestään luonnollista tietä. Joitakin muutoksia on kuitenkin ulkonäköön vuosien saatossa tullut jalostuksen myötä. Rodun alkuperästä on monenlaisia tarinoita. Yksi tunnetuimmista on rodun synty kissan ja pesukarhun risteytyksestä. Nimessä oleva coon viittaakin sanaan racoon eli pesukarhuun. Todennäköisesti rotu on kuitenkin saanut alkunsa monista erilaisista kissoista, jotka kulkeutuivat laivojen mukana Amerikkaan. Mainen osavaltion kylmät ja ankarat talvet muokkasivat siitä paksuturkkisen ja vastustuskykyisen kissan.
Maine coon on suuri kissarotu. Luonteeltaan nämä kissat ovat hyvin sosiaalisia, omistajiin kiintyviä lemmenjättiläisiä, jotka yksin ollessaan pitkästyvät helposti. Lisää rodusta voi lukea täältä http://www.mainecoon.fi/maine-coon


Kodistamme löytyy myös toinen kissa. Hän on Rölliä yli puolet pienempi, Helmikuussa 17-vuotta täyttävä Neppari mummeli. Neppari on maatiainen, joka muutti luokseni 9-vuotiaana veljensä Napin kanssa. Munuaisten vajaatoimintaan sairastuneen Napin jouduimme hyvästelemään pari vuotta sitten.

Neppari


Neppari on kovin leikkisä kissa, ja innostuukin iästään huolimatta vielä melko vauhdikkaisiin leikkeihin. Hän myös usein riehuu itsekseen jonkin pienen lelun kanssa. Suurimman osan päivästä tämä rautarouva tykkää nukkua meidän sängyssä, mutta hereillä ollessaan nauttii kovasti silittelyistä ja seurasta. Kehrääminen on herkässä.
Neppari on ennen arastellut paljon vieraita, mutta nyt vanhetessaan hän on yllättänyt muutaman kerran ja tullut esittelemään itsensä myös muille. On hän saattanut jopa hypätä jonkun syliinkin. 

Rölli ja Neppari tulevat kyllä toimeen keskenään, mutta mitään ylimpiä ystäviä he eivät ole. Heti jos Neppari olisi lämpenemässä syvemmälle ystävyydelle, ottaa Rölli liian rajut otteet käyttöön. Niinpä Neppari on päättänyt pitää välit hieman etäisimpinä. Kaikki kuitenkin mahdumme hyvin saman katon alle.

Onnea vielä Rölli 4v!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti