tiistai 27. marraskuuta 2012

Luomisen tuskaa

No niin, tässä se nyt on: ensimmäinen blogikirjoitukseni! Monesti olen tätä suunnitellut, mutta en vain ole saanut aikaiseksi. Joskus oli tarkoitukseni aloittaa blogi kissoistani (he tulevat kyllä vilahtelemaan näissä kirjoituksissa), sitten piti aloittaa hääblogi (häät olivat ja menivät), viime kesänä pohdin kovasti raskausblogin aloittamista clear blue-testin näyttäessä: raskaana gravid 1-2 (pahoinvointi ja väsymys verottivat liikaa, että olisin jaksanut kirjoittaa). Mutta nyt, vihdoin olen tässä pisteessä!
Tämä blogini ei pyöri vain yhden aiheen ympärillä, vaan sen kirjoitukset tulevat koostumaan monista asioista elämässäni. Suurinta osaa kuitenkin näyttelevät todennäköisesti esikoisen odotus, käsityöt, kissat ja ehkäpä hieman valokuvaaminen.
Käsitöissä ja valokuvaamisessa minulla on hieman sama homma kuin tässä blogin aloittamisessa. Mielenkiintoa on löytynyt kumpaankin harrastukseen jo pitkään, mutta en vain ole saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään. Nyt kuitenkin kun jäin sairaslomalle, josta jään vuosilomalle ja vihdoin tammikuussa äitiyslomalle, niin ajattelin, että hitto nyt minulla on aikaa tehdä niitä asioita jotka kiinnostavat! Kovasti olen virkistänyt muistiani neulomisessa ja virkkaamisessa, ja uskonkin kehittyväni ahkeralla harjoittelulla. Nyt työni ovat vielä melko yksinkertaisia. Mutta jostain on lähdettävä. Sain myös vihdoin uuden kameran, ja pääsen harjoittelemaan kuvaamista. Kameravalinnassa päädyin suositusten ja arvostelun kautta Sonyn nex-5n kameraan. Ensivaikutelma siitä on loistava ja mm. blogin kansikuva onkin otettu tällä kyseisellä kameralla. Ehkä jopa ensi syksynä voisin mennä jollekkin valokuvauskurssille ja pikku tyyppi saisi jäädä isin kanssa kotiin.

Mutta sitten se luomisen tuska josta otsikkokin kertoo...Blogin perustaminen ei nimittäin käynyt aivan yhtä vaivattomasti kuin mitä olin ajatellut. Olin kyllä heti sitä mieltä, että käytän Bloggeria. Ohjeet vaikuttivat selkeiltä ja mikä minulle tärkeää, ne olivat suomeksi. Kyllähän sitä englantiakin lukee, mutta en vain jaksa samalla tavalla keskittyä siihen. No, profiilin luominen onnistui hyvin, mutta ensimmäiseksi tuskailun aiheeksi muodostui nimi. Tavallaan tiesin minkä tyyppistä nimeä haluan, mutta sitä oikeaa ei vain tullut mielleen. Avuksi otin kynän ja paperia ja heittelin paperille sanoja ja ajatuksia nimestä. Lopulta pitkän pohdinnan jälkeen löysin vihdoin nimen joka kuvaa kirjoituksiani: Onnenjyviä ja unelmia. Täydellistä! Koen, että elämässäni on tällä hetkellä paljon asioita jotka yhdessä tekevät minut niin onnelliseksi. Nämä asiat ovat niitä onnenjyviä. Toiset jyvät ovat jo lähteneet kasvamaan ja toiset vasta lupaavasti itävät. Olen myös luonteeltani melkoinen haaveilija, joten ihan varmasti kirjoituksissani on myös unelmia. Toiset niistä ehkä toteuttamiskelpoisia ja toiset saattavat jäädä vain unelmiksi.
Nimen keksimisen jälkeen piti sitten oikeasti luoda se blogi. Näin sivun laidassa oranssin iloisen nappulan jossa luki: Luo blogi. Sitten vain syötettiin haluttu otsikko, osoite ja valittiin teema. Helppoa kuin heinän teko! Vaan eipä ollutkaan. Mitään ei tapahtunut. Yritin uudestaan ja uudestaan, turhautumiseni kasvoi kasvamistaan. Ajattelin, että varmaan siellä on nyt jotain häikkää koko sivustossa. Odottelin ja kokeilin aina välillä uudestaan. Ei mitään. Alkoi todella jo suututtaa ja tuskan hiki nousta pintaan (raskaushormooneillahan ei tietenkään ole mitään vaikutusta asiaan). Tänä aamuna kokeilin taas uudestaan, ei vieläkään toiminut. Johan se nyt on kumma, ettei googlen työntekijät osaa korjata palveluitaan! Onneksi minulla on ihana mies joka ymmärtää näistä asioista hitusen enemmän kuin minä ja löytyihän se todennäköinen syy...Yritin kirjoittaa blogin osoitteeksi onnenjyviä. Siellä viimeisen kirjaimen päällä iloisesti on kaksi pikku pistettä, jotka olivat ilmeisesti syypäitä tähän tuskaani. Joten osoitteeseen tuli ä:n tilalle a, ja homma alkoi toimia.
Kyllä nyt helpottaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti