lauantai 1. joulukuuta 2012

Lasten kaupunki

Kuvan lähde
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sederholmin_talo.jpg
Kävin tänään tutustumassa Helsingin vanhimpaan säilyneeseen kivitaloon, Sederholmin taloon. Talo on valmistunut vuonna 1757. Museoksi tämä vanha arvokas rakennus avattiin 1995. Tänä marraskuuna sinne avattiin Lasten kaupunki-näyttely. Näyttelyssä on esillä mm. vanhoja leluja, koululuokka pulpetteineen ja aapisineen sekä vanhoja pieniä puoteja 1700-luvun Helsingistä.


Yläkerrasta löytyi myös 70-luvun mummola. Mummolan pieni mustavalkoinen telkkari oli päällä, ja siellä Kylli-täti kertoi tarinaa lapsille maalaten sen samalla paperille. Mummola oli mielestäni aika täydellisesti toteutettu. Siellä jopa tuoksui juuri sille miltä näytti!

Mummolan kirjahylly

Tässä museossa hauskaa on myös se, että lähes kaikkeen saa koskea! Tavaroilla saa leikkiä, joten lapset voivat tutustua eläytymisen kautta siihen millaista elämä oli ennen. Ja moni aikuinen löytää tästä näyttelystä muistoja omasta menneisyydestään. Minulle ainakin silmiin osui monta sellaista lelua jotka olivat tuttuja omasta lapsuudestani. Myös äitini, jonka kanssa näyttelyssä kävin, löysi paljon tuttuja asioita hänen lapsuudestaan. Hän myös pääsi vielä kerran istumaan vanhaan kansakoulun pulpettiin, jollaisessa pienenä koululaisena istui.
Todella lämminhenkinen näyttely, johon kannattaa käydä tutustumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti