torstai 15. toukokuuta 2014

Käsi joka ei toipunut raskaudesta

Kun aloittelin blogin pitämistä oli ajatuksena, että tänne tulisi paljon myös käsityöjuttuja. Olin hurahtanut varsinkin neulomiseen ja virkkaamiseen. Ajatuksia tulevista töistä oli paljon ja näin mielessäni oman tulevan kehitykseni, ja sen kuinka näistä oli kasvamassa minulle hyvin rakas harrastus. Ihastelin käsityömalleja, lankoja, koukkuja ja puikkoja. Suunnittelin mitä kaikkea voisinkaan tehdä. Olin todella innoissani. Kunnes sitten tekemiselle tuli stoppi.


Kun raskauteni oli hieman yli puolenvälin, aloin kärsiä kovista liitoskivuista. Kävely oli hankalaa kipujen vuoksi, ja jouduinkin jäämään sairaslomalle todella aikaisin. Alkuun aika menikin sohvalla istuen ja käsitöitä tehden. Vähitellen alkoi puikkojen heiluttelu kuitenkin tuntumaan ikävältä, sillä sormeni alkoivat puutumaan ja ranteeni särkemään. Käsityöt joutuivat siis jäämään tauolle. Voin kertoa, että elo kotona oli melko tylsää niihin aikoihin.
Kipu levisi lopulta molempiin käsiin ja öisin kädet puutuivat aivan tunnottomiksi. Lääkärissä lohduteltiin, että kyllä se sitten helpottaa kun vauva syntyy ja hormonit ym. tasoittuu. 

No, vauva syntyi ja vasen käsi palautuikin pikkuhiljaa. Oikea ranne sen sijaan on edelleen tänä päivänä siinä kunnossa, että neulomaan tai virkkaamaan ei ole mitään asiaa.Todennäköisesti käteen siis tuli raskausaikana jännetulehtus ja turvotuksesta johtunut hermopinne. Kipu kädessä on kroonistunut ja käsi on jäänyt jotenkin heikoksi ja rasittuu pienestäkin väärästä liikkeestä.


Apua ei ole löytynyt kortisonipiikistä, tulehduskipulääkkeistä eikä fysioterapiasta. Halu päästä tekemään käsitöitä on edelleen kova. Ja harmittaa ja surettaa ihan pirusti. Välillä tekisi mieli tunkea kaikki langat ja puikot roskikseen ja unohtaa, että edes koskaan olen mitään tehnyt. Mutta sitten taas mietin, että jos kuitenkin vielä joskus. No se jää nähtäväksi.
Neulomis- ja virkkaamisjutut ovat siis jääneet hyvin vähälle, eikä niitä todennäköisesti ole ihan heti tulossakaan, valitettavasti. Sinä päivänä kun niitä tänne ilmestyy (toivon mukaan vielä joskus), niin ruudun tältä puolelta löytyy hyvin iloinen ihminen!Jos jollain tätä lukevalla sattuu nyt olemaan vinkki vitonen takataskussa kipeän käteni suhteen, niin kuulisin siitä mielelläni! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti