torstai 15. elokuuta 2013

Sataa sataa ropisee


 Minulla oli hyvin tiedossa, että tälle päivälle oli luvattu sadetta. Aamupäivällä kuitenkin katsoessani ikkunasta, oli ulkona mitä mainioin ilma. Aurinko paistoi, eikä taivaalla näkynyt montaakaan pilveä. Koska edellinen päivä oli mennyt sisällä sadetta pitäen, niin päätin lähteä reippaalle vaunulenkille. Vauva siis vaunuihin ja pihalle.
Ulos päästessämme näkyi jossain kauempana ikävän harmaita pilviä, mutta koska aurinko edelleen paistoi mukavasti, päätin olla välittämättä niistä. Lähdin tarpomaan tuttua lenkkiä ja mietin mielessäni kuinka hyvä oli, että pääsimme lähtemään ulos.
Puolessa välissä reittiä, kohdassa josta kotiin oli n. 4km, alkoi tihuttaa vettä. Tässä vaiheessa se tuntui vielä jopa mukavalta ja raikkaalta. Sade kuitenkin alkoi yltymään ja taivas harmaantui vain lisää. Laitoin vaunuihin sadesuojan ja hoitokassin vaunujen alle piiloon sateelta. Itselläni ei tietenkään ollut mitään sadevarusteita. Mutta tässä kohtaa ajattelin vain, että kyllä kesä kuivaa minkä kastelee!


Sade kuitenkin vain yltyi ja yltyi, kunnes oli kunnon kaatosadetta. Hölkkäilin vähän matkaa, mutta enhän tässä kunnossa pitkään jaksanut. Jäimme hetkeksi sillan alle, mutta koska taivas oli muuttunut niin tasaisen harmaaksi eikä sateelle näkynyt loppua, päätin, että jatkamme matkaa.

 Sadevesi kirveli silmiä ja maistui pahalta valuessa suuhun. Vaatteet ja hiukset olivat likomärät. Kun kotitalo vihdoin tuli näkyviin, olisi mieleni tehnyt hihkua ilosta, me selvisimme!


Kotona vauva sitteriin ja äiti lämpimään suihkuun. Suihkun päälle kuppi kuumaa cappuccinoa ja vauvalle maitoa. Ja kas, ulkonahan paistoi taas aurinko!
Tästä päivästä viisastuneena taidan pakata vaunuihin kertakäyttö sadeviitan, jonka voi hätävarana vetää päälle jos sade pääsee yllättämään. Onneksi mukana kulkee aina vaunujen sadesuoja, jonka ansiosta vauva pysyi täysin kuivana.


2 kommenttia:

 1. Mitä sulla oikein oli päälläsi kun kastuit noin pahasti? eikö sulla ollut lainkaan mitään ulkoilupukua joka olisi edes vähän pitänyt vettä? Kastuminen on kyllä inhottavaa eikä tuulipukukaan kauaa pidä vettä kun kaatamalla sataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilupuku olisi tosiaan edes vähän estänyt kastumista, mutta mulla oli ihan kesäkuteet! Eli caprit ja t-paita :)
   Mua ei pieni sade ja kastuminen edes välttämättä haittaa, mutta tuolloin tuli vettä ku ois saavista kaadettu niskaan.

   Poista