sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Rahkamuffinseja pääsiäisenä


Innostuin taas tekemään muffinseja. Kevään sekä pääsiäisen kunniaksi halusin niistä hieman raikkaampia, joten muokkasin hyväksi havaitsemaani suklaamuffinsiohjetta. Näistä tuli tosi hyviä, mutta taikinasta olisi voinut tulla hieman ilmavampi. Olisiko vehnäjauhoja pitänyt olla vähemmän? Vai millä taikinaan olisi saanut lisää ilmavuutta? Tämän aion selvittää seuraavaa kertaa varten.
Koska tykkään näprätä kaikkea, niin muffinsien koristelu on minulle hyvin mieleistä puuhaa. Kukkaset tein marsipaanista ja sokerihelmistä.

Rahkamuffinsit

150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniliinisokeria
1,5 dl maitoa

Puolikkaan sitruunan mehu
Valkosuklaa-limerahkaa
Sitruunarahkaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon kanssa. Lisää lopuksi sitruunan mehu taikinan sekaan.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinsivuokaan, aseta päälle nokare maustettua rahkaa sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa n. 15min



Kuorrute

125g tuorejuustoa
1dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
Keltaista elintarvikeväriä

Huom! Tällä määrällä kuorrutetta saa koristeltua n. 8 muffinsia.



Iloista pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti