lauantai 2. helmikuuta 2013

Herkuttelua

Koska joillain ihmisillä kroppa toimii niin, että herkkuja ei voi mutustella joka päivä (kuten esim. minulla), niin on parempi pitää herkkupäivä kerran viikossa. Muina päivinä voi sitten olla kurinalaisempi ja syödä maltillisemmin. Onneksi kuitenkin monet ns. perusruoat ovat minulle suurta herkkua. Lisäksi suurena himona on viime aikoina ollut hedelmät, maitorahka, luonnonjugurtti ja mysli. Kuitenkin aina silloin tällöin tekee mieli jotain vähän epäterveellisempää kuten esim. karkkia, jäätelöä, pizzaa yms. Mikä siinä onkin, että sokerisiin, suolaisiin ja rasvaisiin tulee himo. Ehkä se on vain se, että niissä on niin paljon makua tai sitten se, että ne ovat "kiellettyjä". Toisaalta en usko tuohon kielletty-juttuun, koska tiedän myös sellaisia ihmisiä joille ne eivät ole niin kiellettyjä, ainakaan lihoamisen pelossa, ja silti he niitä syövät ja usein. Eli ehkä se on vaan se maku. Ja kai esim. sokeriin voi olla riippuvuus...Ainakin ehkä henkinen riippuvuus.
No, itse valitsin herkkupäiväkseni perjantain. Toki jos menemme vaikka kylään jonnekkin, niin en kieltäydy tarjottavista. Mutta kylässä käymme aika harvoin, joten se ei tuota ongelmaa. Eilen oli se niin odotettu herkkupäivä. Koko viikon oli mieleni tehnyt irtokarkkeja, joten ei ollut vaikea valita mitä ostaisin. K-kaupan irtokarkkihyllystä lähti mukaan Pastelminttejä, Jelly Beansseja, kirpeitä colapulloja, kirpeitä nalleja, tavallisia nallekarkkeja, hedelmä viinikumeja, vähän salmiakkia, suklaata ym. Ja kyllähän niillä karkinhimo hetkeksi lähtikin.


Kuitenkin hieman tasapainoittamaan makean syöntiä, päätin tehdä myös jotain herkullista ruokaa. Mielessä kävi itsetehty pizza, mutta koska tässä loppuraskaudessa verenpaineeni tuppaa helposti hieman nousemaan, niin päätin suosiolla jättää suolaisen ja rasvaisen pizzan tekemättä. Sen sijaan ostin aineet tortilloihin. Juustokastikkeen korvasin kermaviilidipillä (tulisella) ja valmisguacamolen tuoreella avocadolla (nam!). Tortillojen sisään tuli reilusti kasviksia, jauhelihaa, kastikkeet ja fetajuustoa. Oli aivan superhyvää. Söinkin sitten niitä neljä ja siitä sain kärsiä. Ähky pääsi yllättämään ja olin niin täynnä, että tuntui ettei tuon ison vatsan lytistämät keuhkot saaneet enää happea. Niin, ahneellahan on paskainen loppu...Kuinka sen taas muistaisi ensi kerralla?


Kasviksia jäi onneksi reilusti, joten tänään saa herkutella ihanalla salaatilla. Herkullista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti